Greita pica keptuvėje per 5 minutes – skonis kaip iš picerijos

Per 5 minutes paruošus pica keptuvėje galima pasiekti picerijos kokybės rezultatų įdedant nedaug pastangų. Naudojant šį būdą karšta ketaus keptuvė imituoja picos krosnį ir sukuria tobulai traškią plutelę. Tešla spaudžiama tiesiai į įkaitintą, aliejumi pateptą keptuvę, kepama 2 minutes, tada apverčiama prieš dedant priedus. Naudojant kokybiškus ingredientus, pavyzdžiui, mažai drėgmės turinčią mocarelą ir stiklainiuose esantį picos padažą, užtikrinamas autentiškas skonis. Keptuvės uždengimas sukuria puikią terpę sūriui išsilydyti, kartu išlaikydamas trokštamą traškią ir kartu kramtomą tekstūrą.

Greito picos keptuvės kepimo paslaptis

greitas picos plutos metodas

Norint keptuvėje iškepti greitą picos plutą, reikia apeiti tradicinį tešlos rauginimą ir išlaikyti skonį bei tekstūrą. Paslaptis slypi savaime kylančių miltų naudojime arba kepimo miltelių pridėjime į universalius miltus, kad tešla pakiltų be mielinio rauginimo laiko.

Karšta ketaus keptuvė užtikrina intensyvų apačios įkaitimą, imituojantį picos krosnį, todėl kepinio išorė tampa traški, o vidus – minkštas. Tešlą reikia įspausti tiesiai į įkaitintą, lengvai aliejumi pateptą keptuvę ir kepti ant vidutinio karštumo ugnies prieš dedant priedus.

Taikant šį metodą per kelias minutes, o ne valandas, susidaro burbuliukai ir paruduoja panašiai kaip tradicinės tešlos pluta, todėl gamybinę picą galima gaminti savaitės vakarais.

Pagrindiniai ingredientai, reikalingi 5 minučių picos sėkmei

Įvaldžius greito picos keptuvėje kepimo būdą, reikia atkreipti dėmesį į ingredientus, kurie leidžia greitai surinkti picą.

Sėkmė priklauso nuo paruošimo ir kokybiškų sudedamųjų dalių.

Iš anksto susmulkinta mažo drėgnumo mocarela nereikalauja daug laiko tarkavimui. Kambario temperatūros sūris greičiau išsilydo. Aukštos kokybės picos padažas stiklainiuose užtikrina pastovų skonį, todėl nereikės delsti ruošiant.

Prieš įkaitinant keptuvę reikėtų pasiruošti iš anksto supjaustytus arba susmulkintus priedus – pipirus, grybus, paprikas, svogūnus.

Ypač tyras alyvuogių aliejus, džiovintos žolelės, pavyzdžiui, raudonėlis ir bazilikas, ir smulkinti raudonųjų pipirų dribsniai suteikia baigiamųjų akcentų be didelių laiko sąnaudų.

Šių ingredientų atsargų ir tvarkos palaikymas leidžia sklandžiai gaminti picą**.

„Step-by-Step” picos keptuvėje metodas

greitas viryklės picos metodas

Pradėkite savo 5 minučių picos kelionę įkaitindami nelipnią keptuvę ant vidutinės ugnies.

Įpilkite šaukštelį alyvinio aliejaus ir tolygiai paskleiskite paruoštą tešlą po visą keptuvę.

Kepkite tešlą 2 minutes, kol apačia apskrus.

Atsargiai apverskite plutą mentele, tada iš karto sudėkite padažą, sūrį ir toppings.

Sumažinkite kaitrą iki vidutinio stiprumo ir keptuvę uždenkite dangčiu. Taip sukuriama orkaitę primenanti aplinka, kurioje sūris išsilydo, bet plutelė nesudega.

Kepkite 3 minutes, kol sūris ims burbuliuoti.

Išimkite, supjaustykite griežinėliais ir iš karto patiekite, kad būtų idealios tekstūros.

Puikūs priedų deriniai greitoms picoms

Dabar, kai techninis procesas įveiktas, reikia atkreipti dėmesį į tai, kas dedama ant greitai kepamos picos viršaus.

Greitosioms picoms itin tinka klasikiniai deriniai: „Margherita” su šviežia mocarela, bazilikais ir pomidorais, „pepperoni” su grybais arba kumpiu ir ananasais (havajietiškas stilius).

Iš anksto paruošti ingredientai nekelia rūpesčių dėl drėgmės ir sutrumpina kepimo laiką.

Jei norite naudoti daržovių priedus, plonai supjaustykite papriką, svogūną ir grybus, kad jie iškeptų.

Iš anksto susmulkinti sūrio mišiniai taupo paruošimo laiką ir užtikrina idealias lydymosi savybes.

Prieš dėdami sūrį šiek tiek apšlakstykite alyvuogių aliejumi arba žolelėmis pagardintu aliejumi, kad sūris būtų pagerinto skonio.

Šiais apgalvotais deriniais per trumpiausią laiką pasieksite restorano kokybės rezultatus.

Patarimai, kaip namuose pasiekti autentišką picerijos skonį

Norint namuose sukurti autentišką picerijos skonį, reikia atkreipti dėmesį į keletą svarbių veiksnių, į kuriuos dažnai neatsižvelgiama.

Pagrindas prasideda nuo kokybiškų ingredientų – iš miltų su dideliu glitimo kiekiu gaunama traškesnė pluta, o San Marzano pomidorai suteikia autentišką padažo skonį.

Labai svarbu valdyti temperatūrą: gerai įkaitinkite keptuves ir kepkite ant didžiausios įmanomos kaitros, kokią tik leidžia jūsų viryklė.

Jei norite, kad picerijai būdingos savybės būtų nepakartojamos, į tešlą įmaišykite žiupsnelį manų kruopų, naudokite mažai priedų, o po kepimo paskaninkite paprastu pirmojo spaudimo alyvuogių aliejumi ir šviežiais bazilikais.

Galiausiai, nuėmę nuo ugnies, iš karto pjaustykite griežinėliais, kad išsaugotumėte tekstūrą ir skoniai puikiai susilietų.