Ar kada nors susimąstėte, kodėl beveik kiekvienos keptuvės ar puodo rankenoje yra skylė? Nors daugelis mano, kad ji skirta vien pakabinti indams, iš tiesų ši detalė turi dar vieną praktišką paskirtį.
Funkcionalus sprendimas virtuvėje
Pasak portalo ši skylutė gali gerokai palengvinti maisto gamybą. Ji puikiai tinka šaukštui ar mentelei laikyti kepimo metu. Taip išvengiama ne tik stalviršio ar papildomų lėkščių teršimo, bet ir sumažėja rizika, kad mediniai ar plastikiniai virtuvės įrankiai bus pažeisti aukštos temperatūros.
Kodėl verta naudotis šia gudrybe?
Palikti šaukštą verdančiame vandenyje ar prie pat keptuvės gali būti pavojinga, ypač jei jis pagamintas iš plastiko ar silikono. Dėl didelio karščio jie gali pradėti lydytis ir išskirti bisfenolį A (BPA) – sveikatai kenksmingą cheminę medžiagą. Todėl pasinaudojus rankenos skylute galima ne tik apsaugoti virtuvės įrankius, bet ir išvengti nereikalingų pavojų.
Papildoma nauda taupant vietą
Be praktinės naudos kepimo metu, ši skylutė taip pat leidžia patogiai pakabinti keptuvę ar puodą ant kabliuko. Tai itin pravartu mažose virtuvėse, kur kiekvienas centimetras erdvės yra svarbus.
Atrodo, kad smulkios detalės gali būti itin naudingos kasdienėje rutinoje. Taigi, kitą kartą gamindami maistą, nepamirškite išbandyti šios paprastos, bet sumanios gudrybės!