Braškių desertas be kepimo per 5 minutes – vasaros hitas

Šis nekeptas braškių desertas suteikia vasariško saldumo neįkaitinant virtuvės. Šviežios braškės derinamos su plakta grietinėle ir grahaminių krekerių plutele – įspūdingas skanėstas, kurį paruošite vos per 5 minutes. Šis universalus receptas atitinka mitybos apribojimus ir gali būti kūrybiškai keičiamas naudojant skirtingus vaisius ar pagrindą. Paruoštos porcijos išlieka šviežios šaldytuve iki trijų dienų, todėl puikiai tinka ruošti iš anksto. Toliau aprašytas paruošimo būdas paprastus ingredientus paverčia elegantišku šilto oro malonumu.

Kodėl šis 5 minučių braškių desertas yra vasaros sensacija

braškių deserto pojūtis be kepimo

Pakilus temperatūrai ir šviežioms braškėms pasiekus savo saldumo viršūnę, šis nekeptas braškių desertas tapo idealiu sprendimu vasaros pramogoms. Greitai jį paruošus išvengsite karščio virtuvėje, o sezoninės uogos bus puikiausios.

Deserto universalumas leidžia šeimininkams prisitaikyti prie įvairių dietų, nesudėtingai pakeičiant ingredientus. Dėl ryškios išvaizdos, nepaisant minimalių pastangų, desertas sukuria įspūdingą prezentaciją, todėl tinka tiek improvizuotiems susibūrimams, tiek suplanuotiems renginiams.

Šiam gaivinančiam skanėstui reikia tik pagrindinių virtuvės įrankių ir lengvai prieinamų ingredientų, todėl jis puikiai subalansuoja saldumą ir tekstūrą, o jo ruošimas susiduria be streso per įtemptą vasaros grafiką.

Jums reikės šviežių ingredientų

Šio nekepamo stebuklo esmė – paprasti, aukštos kokybės komponentai. Šviežios braškės yra pagrindinis ingredientas, suteikiantis natūralų saldumą ir ryškią spalvą. Receptui reikia maždaug 450 g nuplautų ir nuskintų uogų.

Papildomos sudedamosios dalys:

  • 240 ml riebios plaktos grietinėlės
  • 3 šaukštai cukraus pudros
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 225 g minkšto kreminio sūrio
  • Grahamo krekerių trupinių pagrindui
  • Neprivalomi papuošimai: mėtų lapeliai, citrinos žievelė

Norėdami gauti geriausią rezultatą, rinkitės prinokusias, kvapnias braškes sezono metu, kai jų skonis būna labiausiai koncentruotas.

Žingsnis po žingsnio surinkimo procesas

desertų paruošimas žingsnis po žingsnio

Šiam nuostabiam desertui sukurti tereikia kelių nesudėtingų žingsnių, orkaitė nereikalinga.

Iš pradžių sutrinkite graham krekerius į smulkius trupinius ir sumaišykite su ištirpintu sviestu, kad suformuotumėte plutą. Tvirtai įspauskite į serviravimo indelius.

Sumaišykite grietinėlės sūrį, cukrų ir vanilę iki vientisos masės, tada įmaišykite plaktą grietinėlę, kad gautųsi lengva ir lengva tekstūra. Šį mišinį užtepkite ant plutos.

Plonai supjaustykite braškes ir dekoratyviai išdėliokite ant viršaus. Jei norite papildomo blizgesio, uogas aptepkite pašildytu braškių konservu.

Prieš patiekdami bent 30 minučių palaikykite šaldytuve, kad sluoksniai gerai sustingtų.

Kūrybiški variantai, kuriuos galima išbandyti

Kūrybiški variantai, kuriuos galima išbandyti

Nors klasikinė šio nekepto braškių deserto versija džiugina daugumą gurmanų, keletas kūrybiškų variantų gali paversti šį paprastą skanėstą kažkuo nepaprastu.

Šokolado mėgėjai, jei vietoj grahaminių sausainių pagrindo įdėsite sluoksnį šokoladinio ganšo arba pakeisite šokoladinius sausainius, suteiksite jiems gilumo. Sezoninių vaisių, pavyzdžiui, mėlynių ar persikų, įtraukimas suteikia sezoninių atspalvių.

Pakeitus grietinėlės sūrį maskarponės sūriu į maskarponės, atsiranda itališkos elegancijos, o citrinos žievelė pagyvina skonį.

Dėl dietinių apribojimų puikiai tinka veganiškos alternatyvos su kokosų grietinėle ir augalinės kilmės grietinėlės sūriu.

Tokie priedai kaip smulkinti riešutai, baltojo šokolado drožlės ar balzamiko reduktorius šį paprastą desertą paverčia elegantišku vakarėlio finalu.

Saugojimo patarimai ir paruošimo iš anksto parinktys

desertų laikymo patarimai

Šis desertas yra universalus, nes jį galima puikiai paruošti iš anksto**, todėl jis puikiai tinka užimtiems šeimininkams ar iš anksto ruošiant vakarėlius.

Tinkamai laikomas hermetiškame inde desertas išlieka šviežias šaldytuve iki trijų dienų.

Kad rezultatas būtų idealus, pagrindą ir kremo sluoksnius paruoškite prieš 24 valandas, bet šviežias braškes sudėkite tik prieš pat patiekdami, kad nesusiglamžytų.

Desertą taip pat galima užšaldyti iki dviejų savaičių – prieš patiekiant tiesiog atšildykite šaldytuve per naktį.

Atskiras porcijas supilstykite į stiklainius, kad būtų patogu pasiimti ir išsinešti iškyloms ar pobūviams.