Dubajaus šokoladas – tai prabangus skanėstas, kuriame dera sodrūs skoniai ir tekstūros, puikiai tinkantis nustebinti svečius ar pasimėgauti savimi. Šį nuostabų desertą sudaro traškus kataifi pagrindas, švelnus pistacijų kremas ir dekadentiško juodojo ir pieniško šokolado sluoksniai.
Šis desertas padengtas valgomojo aukso lapeliais, todėl įkūnija JAE prabangos esmę ir neabejotinai papuoš jūsų desertų stalą.
Sudedamosios dalys
Kataifi pagrindui:
- Pagrindas: 200 g kataifi tešlos.
- 100 gramų nesūdyto sviesto, ištirpinto
- 50 gramų granuliuoto cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis malto cinamono
Pistacijų kremui:
- Pistacijos: 150 g nesūdytų pistacijų, nuluptų ir smulkiai sumaltų.
- 100 g cukraus pudros
- 200 mililitrų riebios grietinėlės
Šokoladiniam sluoksniui:
- Šokoladas: 100 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70 % kakavos), susmulkintas
- 100 g pieniško šokolado, susmulkinto
- 50 g nesūdyto sviesto
Papuošimui:
- Valgomojo aukso lapeliai
- 50 g smulkintų pistacijų
Instrukcijos
1 žingsnis: Paruoškite „Kataifi” pagrindą
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite kataifi tešlą, ištirpintą sviestą, cukrų ir maltą cinamoną. Gerai išmaišykite, kol kataifi tolygiai pasidengs.
3. Tolygiai paskirstykite mišinį riebalais išteptoje kepimo formoje ir kepkite 15-20 minučių arba kol taps auksinės spalvos ir traškūs.
Iškepusį kepinį išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.
2 žingsnis: Pagaminkite pistacijų kremą
4. Dubenyje sumaišykite maltas pistacijas ir miltelinį cukrų. Maišykite, kol gerai susijungs.
5. Kitame dubenyje plakite grietinėlę, kol susidarys minkštos viršūnėlės. Švelniai įmaišykite plaktą grietinėlę į pistacijų mišinį iki vientisos kreminės masės. Atidėkite į šalį.
3 žingsnis: Paruoškite šokolado sluoksnį
6. Karščiui atspariame dubenyje ištirpinkite juodąjį ir pienišką šokoladą kartu su sviestu, naudodami dvigubo katilo metodą arba mikrobangų krosnelėje, maišydami, kol šokoladas visiškai ištirps ir taps vientisas.
4 veiksmas: sumontuokite desertą
7. Patiekimo lėkštėje sluoksniuokite iškeptą kataifi pagrindą, po to – pistacijų kremą ir ant viršaus užpilkite pusę ištirpinto šokolado.
Sluoksnius pakartokite ir užpilkite likusį ištirpintą šokoladą.
8. Įdėkite desertą į šaldytuvą atšaldyti bent 2 valandoms arba kol sustings.
5 veiksmas: papuoškite ir patiekite
9. Kai desertas sustings, atsargiai išimkite jį iš lėkštės. Viršų papuoškite valgomojo aukso lapeliais ir pabarstykite smulkintomis pistacijomis.
Patarimai
- Pakeitimai: Jei nerandate kataifi tešlos, kaip pakaitalą galite naudoti susmulkintą fillo tešlą, nors tekstūra bus šiek tiek kitokia.
- Pistacijų kremo variantai: Jei norite kitokio skonio, pabandykite į pistacijų kremą įpilti šlakelį rožių vandens ir įgauti gėlių atspalvį.
- Pateikimo idėjos: deserto gabalėlius patiekite elegantiškose lėkštėse, papuoštus smulkintomis pistacijomis ir apšlakstytus ištirpinto šokolado padažu, kad būtų dar daugiau prabangos.
Patiekimo pasiūlymai
Šį Dubajaus šokoladinį desertą geriausiai patiekti atšaldytą, todėl jis tinka kaip gaivus skanėstas po sočių pietų.
Derinkite jį su puodeliu arabiškos kavos arba mėtų arbatos, kad maloniai užbaigtumėte savo vakarienę. Mėgaukitės turtingo skonio ir prabangios tekstūros desertu!
Kas yra Dubajaus šokoladas?
Dubajaus šokolado batonėlio receptas
Dubajaus šokolado batonėlis yra prabangus skanėstas, kuriame puikiai dera aukštos kokybės šokoladas ir tradiciniai Artimųjų Rytų skoniai.
Šiame sodriame deserte kreminis šokoladas apgaubia traškius kataifi, primenančius mėgstamą „Knafeh”, ir kiekvienam kąsniui suteikia malonų traškumą.
Pistacijų grietinėlės riešutų skonio saldumo ir pikantiškumo pusiausvyra tiesiog dieviška. Pasinerkime į šio išskirtinio deserto gamybą namuose!
Ingredientai
- Šokolado sluoksniui:
- Šokoladas: 200 g aukštos kokybės juodojo šokolado (70 % kakavos).
- 100 g pieniško šokolado
- 50 gramų nesūdyto sviesto
- Kataifi sluoksniui:
- Įdėkite 250 g kataifi tešlos.
- 50 gramų nesūdyto sviesto, ištirpinto
- 50 gramų cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis malto cinamono
- Pistacijų kremui:
- Pistacijos: 100 g pistacijų, nuluptų ir nesūdytų.
- 50 gramų cukraus pudros
- 50 ml riebios grietinėlės
- Garnyrui:
- Aukso lapeliai (neprivaloma)
- Susmulkintos pistacijos pabarstymui
Instrukcijos
1 žingsnis: Paruoškite „Kataifi” pagrindą
1. Įkaitinkite orkaitę: Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 °C (350 °F).
2. Sumaišykite „Kataifi”: dideliame dubenyje sumaišykite „Kataifi” tešlą su ištirpintu sviestu, cukrumi ir maltu cinamonu. Viską sumaišykite, kol kataifi tešla gerai pasidengs.
3. Kepkite: tolygiai paskirstykite masę ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite apie 20 minučių arba kol taps auksinės spalvos ir traškūs. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
2 žingsnis: Pagaminkite pistacijų kremą
4. Sumaišykite pistacijas: virtuviniame kombaine sumaišykite nuluptas pistacijas ir cukraus pudrą. Plakite, kol bus smulkiai sumalti.
5. Supilkite grietinėlę: pamažu į pistacijų mišinį maišydami pamažu pilkite grietinėlę, kol masė taps vientisa ir lengvai tepama. Atidėkite į šalį.
3 žingsnis: Paruoškite šokolado sluoksnį
6. Šokoladą ištirpinkite: karščiui atspariame dubenyje sumaišykite juodąjį šokoladą, pienišką šokoladą ir nesūdytą sviestą. Pastatykite dubenį virš puodo su verdančiu vandeniu (dvigubo katilo) ir maišykite, kol šokoladas ištirps ir taps vientisas.
7. Sudėkite batonėlį: kai kataifi atvės, į tinkamą formą sudėkite pusę ištirpinto šokolado, po to – pistacijų kremą. Tada ant viršaus sudėkite likusius kataifi ir švelniai paspauskite. Supilkite likusį ištirpintą šokoladą, kad viskas visiškai pasidengtų.
4 žingsnis: atšaldykite ir papuoškite
8. Atšaldykite: įdėkite formą į šaldytuvą bent 2 valandoms arba kol šokoladas sustings.
9. Papuošimas: kai šokolado plytelė sustings, atsargiai išimkite ją iš formos. Pridėkite valgomojo aukso lapelių ir pabarstykite smulkintomis pistacijomis, kad būtų ekstravagantiškas akcentas.
Patarimai
- Pakeitimai: Jei nerandate kataifi tešlos, galite ją pakeisti susmulkinta fillo tešla, tačiau tekstūra gali šiek tiek skirtis.
- Patiekimo būdai: Dubajaus šokolado batonėlį supjaustykite kvadratėliais ir patiekite ant dekoratyvinės lėkštės. Patirkite autentiškus įspūdžius su puodeliu arabiškos kavos arba mėtų arbatos.
- Laikymas: likučius laikykite sandariame inde šaldytuve iki savaitės.
Mėgaukitės savo kūriniu
Dubajaus šokolado baras – tai ne tik desertas, bet ir patirtis, atspindinti JAE skonį ir prabangą.
Šis desertas puikiai tinka ypatingoms progoms ar dalijantis su draugais, jis tikrai padarys įspūdį visiems prie stalo.
Mėgaukitės savo gardžiu kūriniu!
Dubajaus šokolado kūrėjas
Dubajaus šokolado batonėlio receptas
Dubajaus šokolado batonėlis – tai prabangus desertas, kuriame tradiciniai Artimųjų Rytų skoniai derinami su šiuolaikinėmis šokolado technologijomis. Šis šokolado batonėlis, padengtas 24 karatų valgomuoju auksu, yra ne tik skanėstas skonio receptoriams, bet ir puota akims.
Nesvarbu, ar švenčiate ypatingą progą, ar tiesiog mėgaujatės saldžiomis akimirkomis, šis receptas padės jums susikurti išskirtinį Dubajaus šokolado batonėlį namuose.
Ingredientai
- Juodasis šokoladas (70 % kakavos): 200 g
- Pieniškas šokoladas: 100 gramų
- Kataifi pyragas: 50 gramų
- Pistacijų kremas: 50 gramų
- 24 karatų valgomojo aukso lapeliai: keli lapeliai (papuošimui)
- Jūros druska: žiupsnelis
- Vanilės ekstraktas: 1 arbatinis šaukštelis
- Sviestas: 30 gramų (formai ištepti)
Instrukcijos
1 žingsnis: Paruoškite formą
1. Pirmiausia sviestu patepkite stačiakampę šokolado formą. Tai padės šokolado plytelėms lengvai išsiskirti, kai jos sustings.
2 žingsnis: ištirpinkite šokoladą
2. Karščiui atspariame dubenyje sumaišykite juodąjį ir pienišką šokoladą. Dvigubu katilu arba mikrobangų krosnelėje juos ištirpinkite trumpomis porcijomis (15-20 sekundžių), maišydami iki vientisos masės.
3 veiksmas: įmaišykite kvapiųjų medžiagų
3. Kai ištirps, įmaišykite vanilės ekstraktą ir žiupsnelį jūros druskos, kad sustiprintumėte skonį.
4 veiksmas: Sudėkite sluoksnius
4. Į paruoštą formą supilkite pusę ištirpinto šokolado ir tolygiai paskirstykite.
5. Šokolado sluoksnį tolygiai apibarstykite kataifi tešla ir švelniai prispauskite.
6. Pistacijų kremu aptepkite kataifi tešlą, kad tolygiai pasiskirstytų.
7. Ant viršaus supilkite likusį ištirpintą šokoladą, kad jis visiškai padengtų pistacijų kremą ir kataifi. Viršų išlyginkite mentele.
5 veiksmas: atšaldykite ir sustingdykite
8. Įdėkite formą į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms arba kol šokoladas visiškai sustings.
6 veiksmas: papuošimas
9. Kai šokolado plytelė sustings, atsargiai išimkite ją iš formos.
10. Aštriu peiliu supjaustykite batonėliais arba kvadratėliais.
11. Kad būtų prabangiau, ant kiekvieno batono viršaus atsargiai uždėkite nedidelius 24 karatų valgomojo aukso lapelių gabalėlius.
Patarimai
- Pakeitimai: Jei nerandate kataifi tešlos, galite ją pakeisti susmulkinta fillo tešla, tačiau tekstūra šiek tiek skirsis.
- Pateikimas: Šokoladinius batonėlius patiekite ant gražios lėkštės, galbūt papuoštus smulkintomis pistacijomis arba papildomu valgomuoju auksu, kad būtų daugiau ekstravagancijos.
- Laikymas: Šokoladinius batonėlius laikykite sandariame inde kambario temperatūroje arba šaldytuve iki 2 savaičių.
Patiekimo rekomendacijos
Mėgaukitės Dubajaus šokolado batonėliu atskirai arba kartu su puodeliu aromatingos arabiškos kavos ar mėtų arbatos, kad pasimėgautumėte puikiu popietiniu skanėstu.
Kiekvienas kąsnelis – tai prabangus potyris, kupinas sodraus šokolado ir unikalių Artimųjų Rytų skonių. Pasimėgaukite šiuo kulinariniu šedevru ir pasidalykite juo su draugais bei šeima, kad šventė būtų tikrai įsimintina!
Recepto ingredientai
Dubajaus šokolado batonėlio receptas
Pasimėgaukite prabangos skoniu su Dubajaus šokolado batonėliu – dekadentiniu desertu, kuriame nuostabiai dera sodrus šokoladas su traškia kataifi tešla ir kreminiu pistacijų skoniu. Šį nuostabų skanėstą įkvėpė gyvybinga Dubajaus kulinarinė kultūra, kur skoniai ir tekstūros susijungia, kad sukurtų nepamirštamą patirtį.
Sudedamosios dalys
- Kataifi tešla: 200 gramų
- Juodojo šokolado: 200 gramų (arba pieniško šokolado, pagal pageidavimus)
- Pistacijų kremas: 100 g
- Tahini: 30 gramų
- Cukraus: 50 gramų (koreguokite pagal pageidaujamą saldumą)
- Pasirinktinai:
- Kokosų aliejus: 30 g (kad būtų švelnesnė konsistencija)
- „Nutella” arba karamelė: 50 g (kad būtų daugiau įdaro)
Instrukcijos
1 žingsnis: paruoškite ingredientus
Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 °C (350 °F). Kol orkaitė įkaista, susirinkite visus ingredientus ir pasirūpinkite, kad jūsų darbo vieta būtų švari ir tvarkinga.
Jei naudojate kokosų aliejų, švelniai ištirpinkite jį nedideliame puode arba mikrobangų krosnelėje, kol taps skystas.
2 žingsnis: iškepkite „Kataifi“ tešlą
Kataifi tešlą tolygiai paskirstykite ant kepimo skardos. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių arba kol taps auksinės spalvos ir traškūs.
Išimkite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti.
3 veiksmas: ištirpinkite šokoladą
Karščiui atspariame dubenyje juodąjį arba pienišką šokoladą sulaužykite gabalėliais. Pastatykite dubenį virš puodo su verdančiu vandeniu (dvigubo katilo metodas) ir maišykite, kol šokoladas ištirps ir taps vientisas.
Jei naudojate kokosų aliejų, įmaišykite jį dabar, kad šokoladas būtų kreminės tekstūros.
4 veiksmas: sumaišykite skonius
Atskirame dubenyje sumaišykite pistacijų kremą ir tahini, kol gerai susimaišys.
Į šį mišinį suberkite cukrų, reguliuodami pagal savo skonį. Jei įdarui naudosite „Nutella“ arba karamelę, atidėkite ją į šalį vėlesniam laikui.
5 veiksmas: Surinkite batonėlį
Kai kataifi tešla atvės, sluoksniuokite ją stačiakampiame inde.
Ant kataifi pyrago užpilkite pusę ištirpinto šokolado, po to – pistacijų ir tahini mišinį. Jei pageidaujate, įdėkite „Nutellos“ arba karamelės, kad būtų papildoma staigmena.
Galiausiai ant viršaus supilkite likusį ištirpintą šokoladą, kad būtų tolygiai padengtas.
6 veiksmas: atšaldykite ir sustingdykite
Sudėtą šokolado plytelę dėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms arba kol visiškai sustings.
Kai sustings, išimkite iš indo ir supjaustykite plytelėmis arba kvadratėliais.
Patarimai
- Pakeitimai: Jei nerandate kataifi tešlos, ją galima pakeisti fillo tešla, tačiau jos tekstūra šiek tiek skirsis.
- Patiekimo būdai: Dubajaus šokolado batonėlį galima patiekti su trupintomis pistacijomis, kurios suteikia traškumo, ir lašeliu ištirpinto šokolado.
- Laikymas: Jei liko, laikykite sandariame inde šaldytuve iki savaitės.
Mėgaukitės!
Pasimėgaukite turtingu skoniu ir tekstūra, kurią suteikia jūsų naminis Dubajaus šokolado batonėlis.
Šis išskirtinis desertas puikiai tinka ypatingoms progoms arba kaip saldus skanėstas, kuriuo galite mėgautis bet kurią dieną. Patiekite jį su puodeliu kavos ar arbatos, kad deserto pojūtis būtų dar geresnis!
Pasirengimas žingsnis po žingsnio
Prabangūs „Kataifi“ šokolado batonėliai
„Kataifi“ šokolado plytelės – tai nuostabus skanėstas, kuriame susipina riešutinė, traški kataifi tešlos tekstūra ir sodrus šokolado kreminis skonis.
Iš Artimųjų Rytų virtuvės kilęs saldus saldumynas puikiai tinka svečiams nustebinti arba patiems pasimėgauti.
Šie batonėliai su skrudintų kataifi kepinių sluoksniais ir sodriu šokolado apvalkalu tikrai patenkins bet kurį saldumynų mėgėją.
Sudedamosios dalys
- Kataifi mišiniui:
- Sumaišykite: 200 g kataifi tešlos
- 50 g pistacijų sviesto
- žiupsnelis druskos
- Pasirinktinai: 1 valgomasis šaukštas tahini (dėl papildomo skonio)
- Šokoladiniam apvalkalui:
- Šokoladas: 200 g aukštos kokybės šokolado (tamsaus arba pieniško, pagal pageidavimus)
- 1 valgomasis šaukštas kokosų aliejaus
Instrukcijos
1 veiksmas: paskrudinkite kataifi
1. Pirmiausia įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies.
2. Į keptuvę sudėkite kataifi tešlą ir tolygiai paskirstykite.
3. Kepkite tešlą, kol ji taps auksinės spalvos, nepamiršdami atskirti visus gumulėlius, kad tešla iškeptų tolygiai ir būtų tobulai traški.
Tai turėtų užtrukti apie 5-7 minutes.
2 veiksmas: ištirpinkite šokoladą
4. Kol kataifi skrudinami, šokoladą sudėkite į karščiui atsparų dubenį.
5. Šokoladą atsargiai ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba dvigubo katilo metodu.
Jei naudojate mikrobangų krosnelę, kaitinkite 30 sekundžių intervalais, tarp jų maišydami, kad nesudegtų.
6. Kai šokoladas ištirps, įmaišykite kokosų aliejų iki vientisos masės ir gerai sumaišykite.
Tai suteiks šokoladui blizgesio.
3 žingsnis: sumaišykite mišinį
7. Kai kataifis bus paskrudintas, perkelkite jį į maišymo dubenį.
8. Sudėkite pistacijų sviestą ir žiupsnelį druskos, gerai išmaišykite, kad susijungtų.
Jei jaučiatės drąsūs, dabar pats metas įmaišyti tahini, kad skonis dar labiau sustiprėtų.
4 žingsnis: sudėkite batonėlius
9. Paruoškite šokolado formeles, įsitikinkite, kad jos švarios ir sausos.
10. Į kiekvienos formelės dugną supilkite ištirpinto šokolado sluoksnį, paskirstykite jį taip, kad padengtų pagrindą.
11. Tada ant šokolado sluoksnio šaukštu užtepkite kataifi mišinio, tolygiai jį išlyginkite.
12. Galiausiai ant kataifi mišinio supilkite daugiau ištirpinto šokolado, užtikrindami, kad viskas būtų padengta.
5 veiksmas: Užtepkite batonėlius
13. Sudėtas formeles įdėkite į šaldytuvą ir leiskite joms sustingti bent 30 minučių arba kol sustings.
6 veiksmas: išformuokite ir patiekite
14. Kai šokoladiniai batonėliai sustingsta, atsargiai juos išimkite.
Jei reikia, galite švelniai paliesti formeles arba peiliu padėti jas atlaisvinti.
15. Kataifi šokoladinius batonėlius patiekite gražioje lėkštėje, galbūt papuošę smulkintomis pistacijomis arba apšlakstę ištirpintu šokoladu, kad būtų elegantiška.
Patarimai
- Ingredientų pakaitalai: Jei norite, pistacijų sviestą galite pakeisti migdolų arba lazdyno riešutų sviestu.
- Pristatymo idėjos: Prieš patiekdami pabarstykite paruoštus batonėlius kakavos milteliais arba pabarstykite jūros druska.
- Laikymas: Jei liko, laikykite sandariame inde šaldytuve iki savaitės.
Mėgaukitės prabangiais kataifi šokolado batonėliais kaip saldžiu skanėstu, kuriuo galite pasidalyti su draugais, arba kaip ypatingu skanėstu tik sau!
Patarimai, kaip patobulinti šokoladą
Šokolado tobulinimas „Kataifi“ batonėliams
„Kataifi“ batonėliai – tai nuostabus skanėstas, kuriame unikali susmulkintos fillo tešlos tekstūra dera su sodriais skoniais. Puikiai ištirpintas šokoladas gali paversti juos iš paprasto deserto nepaprastu skanėstu. Toliau rasite svarbiausių patarimų, kaip užtikrinti, kad šokoladas gražiai spindėtų ir būtų dieviško skonio.
Ingredientai
- Juodojo šokolado: 200 g (geriausia 70 % kakavos)
- Kokosų aliejus: 10 g (nebūtina, kad šokoladas būtų švelnesnės konsistencijos)
- Įdarai: 1:
- Pistacijų kremas: 100 g (kambario temperatūros)
- Tahini: 100 g (kambario temperatūros)
Instrukcijos
1. Paruoškite darbo vietą: Prieš pradėdami įsitikinkite, kad jūsų darbo vieta švari ir sausa. Surinkite visus ingredientus ir įrankius, įskaitant termometrą, karščiui atsparų dubenį ir mentelę.
2. Ištirpinkite šokoladą:
- Juodąjį šokoladą sulaužykite mažais gabalėliais ir sudėkite į karščiui atsparų dubenį.
- Naudodami dvigubą katilą arba mikrobangų krosnelę, švelniai tirpinkite šokoladą, kol jo temperatūra pasieks maždaug 49 °C (120 °F). Retkarčiais pamaišykite, kad šokoladas ištirptų tolygiai.
3. Įpilkite kokosų aliejaus (pasirinktinai) : Jei naudojate kokosų aliejų, įmaišykite jį į ištirpintą šokoladą, kol visiškai susigers. Šis veiksmas padidina šokolado švelnumą ir geresnį skonį.
4. Šokolado grūdinimas:
- Ištirpintą šokoladą nukelkite nuo ugnies ir leiskite jam atvėsti iki maždaug 31 °C (88 °F), jei tai juodasis šokoladas. Šis procesas padeda išgauti blizgantį paviršių ir malonų spragsėjimą.
- Šokolado temperavimą galite patikrinti panardinę šaukštą į šokoladą; jis turėtų greitai sukietėti ir blizgėti.
5. Įdėkite įdarų:
- Prieš įdėdami į šokoladą, įsitikinkite, kad pistacijų kremas ir tahini yra kambario temperatūros. Taip išvengsite šokolado sukibimo.
- Švelniai sudėkite pasirinktus įdarus, kad jie tolygiai pasiskirstytų šokolade.
6. Surinkite savo „Kataifi“ batonėlius:
- Šokolado mišinį supilkite ant paruoštų kataifi batonėlių. Mentele jį tolygiai paskirstykite.
- Leiskite šokoladui sustingti kambario temperatūroje arba šaldytuve apie 30 minučių, kol sustings.
Patarimai
- Pakeitimai: Jei mėgstate pienišką ar baltąjį šokoladą, atitinkamai pakoreguokite tirpinimo temperatūrą (pieniško šokolado – apie 45 °C, baltojo – apie 40 °C).
- Skonio patobulinimai: Įdėkite žiupsnelį jūros druskos arba šlakelį rožių vandens, kad skonis būtų netikėtas.
- Pristatymo idėjos: Jei norite elegantiško akcento, prieš sustingstant šokoladui ant jo viršaus pabarstykite smulkintų pistacijų arba valgomų gėlių.
Patiekimo pasiūlymai
Kai kataifi batonėliai sustings ir bus gražiai aplieti šokoladu, supjaustykite juos kvadratėliais. Patiekite juos dekoratyvioje lėkštėje ir, norėdami pasimėgauti gardžiu desertu, patiekite su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.
Mėgaukitės nuostabiu tekstūrų ir skonių deriniu!
Pritaikymo parinktys
Kataifi batonėliai receptas
„Kataifi“ batonėliai – tai nuostabus skanėstas, kuriame dera unikali smulkintos tešlos tekstūra, turtingas skonis ir saldumo užuomina. Iš Artimųjų Rytų kilę batonėliai dažnai vartojami per šventes, todėl yra puikus desertas, kuriuo galima dalytis su šeima ir draugais. Pagal šį receptą skonius galite pritaikyti pagal savo skonį, todėl kiekviena partija bus unikali!
Ingredientai
- Kataifi tešla: 400 g
- Nesūdyto sviesto: (ištirpintas) arba pakeiskite kokosų aliejumi, jei tai veganiškas variantas.
- Juodasis šokoladas: 200 g (galite naudoti pusiau saldų, pienišką arba baltąjį šokoladą)
- Kardamono milteliai: 1 arbatinis šaukštelis (pagal skonį)
- Rožinis vanduo: 2 valgomieji šaukštai (neprivaloma, reguliuokite pagal pageidavimus)
- cinamono milteliai: ½ arbatinio šaukštelio (neprivaloma, jei norite papildomo skonio)
- Šafrano gijos: žiupsnelis (neprivaloma, kad būtų daugiau skonio)
- Riešutai (pvz., pistacijos, migdolai) : 100 g (susmulkinti, dėl tekstūros)
- Džiovinti vaisiai (pvz., razinos, abrikosai) : 100 gramų (susmulkinti, kad būtų saldžiau)
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę: įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Taip užtikrinsite, kad „Kataifi“ batonėliai iškeptų tolygiai.
- Paruoškite „Kataifi“ tešlą: Paimkite kataifi tešlą ir pirštais švelniai atskirkite gijas. Tai padeda iškepus gauti lengvą ir erdvią tekstūrą.
- Sudėkite ingredientus: Dideliame dubenyje ištirpintą sviestą sumaišykite su kataifi tešla, kol gerai apskrus. Sudėkite kardamoną, rožių vandenį, cinamoną ir šafraną (jei naudojate) ir išmaišykite, kol tolygiai pasiskirstys.
- Sluoksniuokite tešlą: Pusę kataifi mišinio tolygiai paskirstykite į riebalais išteptą kepimo formą, švelniai prispausdami, kad susidarytų pagrindo sluoksnis.
- Sudėkite šokoladą ir riešutus: Šokoladą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba virš dvigubo katilo. Pusę ištirpinto šokolado supilkite ant kataifi pagrindo, tada ant viršaus pabarstykite smulkintus riešutus ir džiovintus vaisius. Likusį šokoladą supilkite ant riešutų ir vaisių.
- Ant viršaus užpilkite likusią tešlą: Ant šokolado sluoksnio užtepkite likusią kataifi masę, švelniai ją prispausdami, kad susidarytų viršutinis sluoksnis.
- Kepkite: Įdėkite kepimo formą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-30 min. arba kol viršus taps auksinės spalvos ir traškus.
- Atvėsinkite ir supjaustykite: Iškepusius batonėlius leiskite atvėsti keptuvėje apie 10 minučių. Tada atsargiai supjaustykite kvadratėliais arba stačiakampiais.
Patarimai
- Pakeitimai: Galite eksperimentuoti su įvairių rūšių šokoladu ar net pridėti prieskonių, pavyzdžiui, muskato riešuto, kad šokoladas būtų dar šiltesnis. Jei neturite rožių vandens, galite jo nenaudoti arba naudoti mažesnį kiekį, kad skonis būtų švelnesnis.
- Tekstūros variantai: Jei norite traškios tekstūros, įdėkite daugiau riešutų ar net trupintų sausainių.
- Pateikimas: Patiekite Kataifi batonėlius apibarstytus cukraus pudra arba apšlakstytus medumi.
Patiekimo pasiūlymai
Mėgaukitės „Kataifi“ batonėliais šiltais arba kambario temperatūros, geriausia su puodeliu arbatos ar kavos. Juos taip pat galima laikyti sandariame inde iki savaitės, todėl jie puikiai tinka svečiams arba saldumynams pasimėgauti.
Naudodamiesi šiomis pritaikymo galimybėmis ir paprastais veiksmais, galite sukurti gardžią „Kataifi“ batonėlių partiją, atspindinčią jūsų asmeninį skonį!
Patiekimo ir laikymo rekomendacijos
Puikūs Dubajaus šokolado batonėliai
Dubajaus šokolado batonėliai – tai dekadentiškas skanėstas, kuriame nuostabiai dera sodrus šokolado skonis su Artimųjų Rytų įtaka. Traškios tekstūros ir saldaus įdaro batonėliai puikiai tinka saldumynams patenkinti arba svečiams per susibūrimus nustebinti.
Sudėtis
- Batonėliams:
- Reikės: 200 g „Kataifi“ tešlos
- 150 g ištirpinto nesūdyto sviesto
- 200 g susmulkinto juodojo šokolado
- 100 g saldinto sutirštinto pieno
- 50 g smulkintų pistacijų (papuošimui)
- Šokolado užtepėlė:
- Šokoladas: 100 g juodojo šokolado, ištirpinti
- 1 valgomasis šaukštas kokosų aliejaus (nebūtina, kad būtų glotnus)
Instrukcijos
1 veiksmas: Paruoškite „Kataifi“ tešlą
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
2. Dideliame dubenyje atsargiai atskirkite „Kataifi“ tešlos gijas. Apšlakstykite tešlą puse ištirpinto sviesto ir maišykite, kol gerai apskrus.
2 veiksmas: formuokite batonėlius
3. Į riebalais išteptos stačiakampės kepimo formos (maždaug 20×30 cm) dugną įspauskite pusę „Kataifi“ masės.
4. Keptuvėje ant silpnos ugnies sumaišykite smulkintą juodąjį šokoladą ir saldintą sutirštintą pieną. Maišykite, kol ištirps ir taps vientisas.
5. Šokolado mišinį supilkite ant kepimo indo išspausto „Kataifi“ sluoksnio, tolygiai paskirstykite.
3 veiksmas: viršus ir kepkite
6. Ant šokolado sluoksnio sudėkite likusį „Kataifi“ mišinį, švelniai paspausdami, kad paviršius būtų tolygus.
7. Viršų apipilkite likusiu ištirpintu sviestu.
8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių arba kol taps auksinės spalvos.
4 veiksmas: atvėsinkite ir supjaustykite
9. Išimkite iš orkaitės ir leiskite kepimo inde visiškai atvėsti.
10. Kai atvės, supjaustykite batonėliais arba kvadratėliais.
5 veiksmas: Šokoladinis apiplovimas
11. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite ištirpintą juodąjį šokoladą su kokosų aliejumi, jei naudojate, kad šokoladas būtų lygesnės konsistencijos.
12. Atvėsusius batonėlius apipilkite ištirpintu šokoladu ir papuoškite smulkintomis pistacijomis.
Patarimai
- Pakeitimai: Jei mėgstate baltąjį šokoladą, drąsiai jį keiskite juoduoju šokoladu, kad skonis būtų kitoks.
- Laikymas: Dubajaus šokolado batonėliai išliks švieži, laikykite juos sandariame inde šaldytuve iki dviejų savaičių. Juos taip pat galite užšaldyti iki trijų mėnesių, tik prieš patiekdami leiskite atšilti šaldytuve.
- Patiekimo idėjos: Šiuos batonėlius galima patiekti atšaldytus arba kambario temperatūros. Juos derinkite su puodeliu kavos arba šviežiais vaisiais, pavyzdžiui, avietėmis, kad skonis būtų labai kontrastingas.
Mėgaukitės naminiais Dubajaus šokolado batonėliais kaip saldžiu skanėstu arba per kitą šventę!
Bendruomenės atsiliepimai ir variantai
Dubajaus šokolado batonėliai: dekadentinis malonumas
Dubajaus šokolado batonėliai – tai prabangus skanėstas, kuriame sodrus šokoladas derinamas su nuostabiu riešutų, ypač pistacijų, traškesiu. Šis desertas ne tik džiugina gomurį savo saldžiu ir riešutų skoniu, bet ir atspindi gyvybingą Artimųjų Rytų kulinarinę kultūrą.
Nesvarbu, ar mėgaujatės jais po valgio, ar vaišinatės jais per susibūrimą, šie šokoladiniai batonėliai tikrai padarys įspūdį.
Sudedamosios dalys
- 200 g juodojo šokolado (70 % kakavos)
- 100 g saldinto sutirštinto pieno
- 50 g nesūdyto sviesto
- 150 g pistacijų (susmulkintų ir papildomai papuošti)
- 50 g džiovintų kokosų (nebūtina)
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- Žiupsnelis jūros druskos
Instrukcijos
- Paruoškite darbo vietą: Iš pradžių susirinkite visus ingredientus ir įrankius. Reikės karščiui atsparaus dubens, puodo, mentelių ir kepimo indo, iškloto pergamentiniu popieriumi.
- Ištirpinkite šokoladą: Sumaišykite juodąjį šokoladą, saldintą sutirštintą pieną ir nesūdytą sviestą. Nuolat maišykite, kol mišinys taps vientisas ir visiškai ištirps. Būkite atsargūs, kad šokoladas nesudegtų.
- Įdėkite kvapiųjų medžiagų: Kai šokoladas ištirps, nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite vanilės ekstraktą bei žiupsnelį jūros druskos. Tai išryškins šokolado skonį.
- Įmaišykite riešutų: Įmaišykite smulkintas pistacijas ir džiovintus kokosus (jei naudojate). Gerai išmaišykite, kol visi riešutai tolygiai pasidengs šokolado mišiniu.
- Supilkite ir sustatykite: Į paruoštą kepimo indą supilkite šokolado mišinį ir tolygiai paskirstykite mentele. Papuošimui papildomai pabarstykite smulkintomis pistacijomis.
- Atvėsinkite: Įdėkite kepimo indą į šaldytuvą maždaug 2 valandoms arba kol šokoladas bus tvirtas ir sustings.
- Supjaustykite ir patiekite: Išimkite šokolado plyteles iš indo ir supjaustykite jas kvadratėliais arba stačiakampiais.
Patarimai
- Pistacijų variacijos: Jei norite stipresnio pistacijų skonio, įmaišykite daugiau smulkintų pistacijų arba net naudokite pistacijų ekstraktą.
- Riešutų pakaitalai: Kviečiame eksperimentuoti su kitais riešutais, pavyzdžiui, migdolais ar lazdyno riešutais.
- Pateikimo idėjos: Šokoladinius batonėlius patiekite gražioje lėkštėje, papuoštus papildomais riešutais arba pabarstytus kakavos milteliais.
Mėgaukitės Dubajaus šokolado batonėliais
Šiais šokolado batonėliais galite mėgautis vieni arba prie karštos arabiškos kavos ar arbatos puodelio.
Supakuoti į dekoratyvinę dėžutę jie taip pat yra puiki dovana. Nepamirškite akimirką pasidžiaugti šio deserto kultūriniu gilumu, mėgaudamiesi kiekvienu kąsneliu!
Mėgaukitės kulinariniu nuotykiu ir drąsiai dalinkitės su bendruomene savo variacijomis ir patirtimi!