TOP 20 gardžiausių receptų visai šeimai – nuo pusryčių iki vakarienės

Ar žinojote, kad šeimos, kurios bent tris kartus per savaitę kartu gamina maistą, pasižymi tvirtesniais ryšiais ir geresniu bendravimu? Kai susirenkate virtuvėje ir gaminate maistą, kuriate ne tik maistą – jūs kuriate prisiminimus ir ugdote vertingus gyvenimo įgūdžius. Rasti receptų, kurie patiktų visiems – nuo mažylių iki paauglių ir suaugusiųjų – gali būti sudėtinga, tačiau taip neturi būti. Šie 20 šeimai tinkamų receptų pavers jūsų kasdienį maistą iš kasdienio į nuostabų, nereikalaudami valandų virtuvėje ar ypatingų ingredientų.

Purios blynų krūvelės su įvairiais priedais

Kai trokštate pusryčių, kurie patiktų visiems prie stalo, šie purūs blynų paplotėliai – tikras ryto stebuklas. Paslaptis slypi tame, kad sausus ingredientus plakite atskirai nuo drėgnų, tada atsargiai juos sumaišykite, kol tik susimaišys – per daug maišymo žudo purumą!

Leiskite kiekvienam šeimos nariui pritaikyti savo blynų krūvą su priedų juosta: šviežiomis uogomis, griežinėliais pjaustytais bananais, šokolado drožlėmis, klevų sirupu, medumi arba plakta grietinėle. Jei norite baltymingų variantų, į tešlą įberkite chia sėklų arba patiekite su graikišku jogurtu.

Savaitgalio prisiminimus arba įtemptus darbo dienos rytus pakeiskite šiais universaliais blyneliais, kurie niekada nenuvilia.

Naktiniai avižinių dribsnių indeliai: Kviečių avižinių dribsnių: 5 būdai, kaip pritaikyti

Kam stresuoti dėl pusryčių, jei galite juos pasiruošti iš vakaro? Naktiniai avižiniai dribsniai – tai paprastumas ir maistingumas, o tai iš esmės pakeis jūsų rytinę rutiną.

Pagrindinė formulė paprasta: sumaišykite lygias avižų dribsnių ir pieno (pieno arba augalinio) dalis stiklainyje, tada laikykite šaldytuve per naktį. Po to pasirinkite šiuos skonių derinius:

  1. Uogų sprogimas: uogų, medaus ir chia sėklų mišinys.
  2. Atogrąžų: Mango, kokosų dribsniai ir makadamijos riešutai.
  3. Obuolių pyragas: obuolių, cinamono ir graikinių riešutų: obuoliai, supjaustyti kubeliais, cinamonas ir graikiniai riešutai
  4. Šokoladas ir bananai: Šokoladas: kakavos milteliai, banano griežinėliai ir migdolų sviestas.
  5. Moliūgų prieskoniai: Moliūgų tyrės, moliūgų pyrago prieskonių ir klevų sirupo.

Traškūs pusryčių takosai

Pusryčius paverčiant šeimos reikalu, lakštinėje kepami pusryčių takosai suteikia traškią tekstūrą ir pritaikomus skonius be įprasto rytinio chaoso.

Įkaitinkite orkaitę iki 425 °F ir ant lengvai aliejumi pateptos skardos išdėliokite kukurūzų tortilijas. Kepkite 5 minutes, kol kraštai pradės traškėti, tada sudėkite plaktus kiaušinius, sūrį ir pasirinktus priedus. Grįžkite į orkaitę ir kepkite dar 5-7 minutes.

Paruoškite priedų barą su avokadais, salsa, kalendra ir laimo skiltelėmis, kad kiekvienas galėtų pritaikyti savo tacos. Jiems patiks kontrastas tarp traškaus apvalkalo ir šilto įdaro.

Vaikų patvirtintos daržovėmis užpildytos kokteilių lėkštės

Rytai tampa stebuklingi, kai pristatote kokteilių dubenėlius, kurie paslapčia prikaupia maistingųjų medžiagų ir atrodo kaip desertas. Šaldytus bananus sumaišykite su špinatais, šlakeliu pieno ir šaukštu riešutų sviesto. Vaikai nepastebės po saldžiu skoniu paslėptų žalumynų.

Ant viršaus dėkite spalvingų šviežių uogų, granolos ir šlakelio medaus, kad sukurtumėte akį traukiančius piešinius. Leiskite vaikams patiems pritaikyti savo dubenėlius su tokiais priedais kaip kokoso drožlės, chia sėklos ir griežinėliais supjaustyti kiviai. Jie jausis sustiprėję dėl savo pasirinkimo, o jūs džiaugsitės žinodami, kad dieną jie pradeda nuo vitaminų ir skaidulinių medžiagų.

Lengvi „Grab-and-Go“ pusryčių keksiukai

Kai darbo dienos rytais gyvenimas tampa įtemptas, šie maistingi pusryčių keksiukai „pasiimk ir išsinešk“ taps slaptu jūsų šeimos ginklu. Jų sudėtyje yra sveikų ingredientų, pavyzdžiui, viso grūdo miltų, bananų ir uogų, todėl jos suteikia ilgalaikės energijos įtemptomis dienomis.

Sekmadienio vakarą pasigaminkite vieną porciją ir pusryčiaukite visą savaitę. Išbandykite obuolių su cinamonu ir graikiniais riešutais rudeniui, mėlynių ir citrinų vasarai arba pikantiškus variantus su sūriu ir špinatais. Jie puikiai užšaldomi – tiesiog 30 sekundžių pašildykite mikrobangų krosnelėje, kai būsite pasiruošę valgyti.

Geriausia dalis? Vaikai gali padėti juos pagaminti ir patys pasiimti užimtais rytais.

Pietų dėžutės herojai: Bento dėžutės deriniai

Kiekvienas iš tėvų žino, kaip kovoti su pietų dėžute – rasti patiekalus, kurie negrįžtų namo nepaliesti. Bento dėžutės yra puikus sprendimas, nes jose esantys maisto produktai yra atskirti ir patrauklūs.

Išbandykite šiuos vaikų patvirtintus derinius:

  • Baltymų žvaigždutės: Kiaušinių formos: kalakutienos suktinukai, kietai virtų kiaušinių formos arba humuso puodeliai.
  • Spalvingos daržovės: agurkų ratukai, morkų lazdelės ir vyšniniai pomidorai.
  • mėgstamiausi vaisiai: Vaisiai: vynuogių iešmeliai, obuolių skiltelės arba uogos
  • Įdomūs angliavandeniai: Kuo daugiau vaisių: mini pitos kišenėlės, lazdelės arba ryžių rutuliukai.

Paslaptis? Svarbu pateikimas. Naudokite sausainių pjaustykles, kad sukurtumėte įdomias formas, ir spalvingus silikoninius puodelius, kad atskirtumėte produktus. Įprastus pietus paversite įsimintinais patiekalais, kuriuos jie tikrai valgys.

Vaivorykštiniai apkepai su naminiu humusu

Ryškus, maistingųjų medžiagų kupinas vaivorykštinis vyniotinis įprastus pietus paverčia spalvingais kulinariniais nuotykiais. Šiam valgomam šedevrui reikės viso grūdo tortilijų.

Pirmiausia paruoškite naminį humusą, sumaišydami avinžirnius, tahini, citrinos sultis, česnaką ir alyvuogių aliejų iki vientisos masės. Šį kreminį pagrindą gausiai užtepkite ant kiekvienos tortilijos.

Sluoksniuokite plonais griežinėliais supjaustytas daržoves vaivorykštės tvarka: raudonąją papriką, morkas, geltonąją papriką, agurką ir violetinį kopūstą. Pridėkite baltymų: keptą vištieną, tofu arba daugiau avinžirnių.

Tvirtai susukite, supjaustykite įstrižai ir sutvirtinkite dantų krapštukais. Šie vyniotiniai išlieka švieži 24 valandas, todėl puikiai tinka užimtoms šeimoms.

Mac and Cheese Makeover With Hidden Vegetables

Šis makaronų su sūriu pakeitimas mėgstamą patiekalą paverčia maistine jėgaine – nuo ryškių pietų apkepų iki paguodžiančios vakarienės klasikos. Į kreminį sūrio padažą paslėpsite žiedinius kopūstus, sviestinius moliūgus ir morkas, o išrankūs valgytojai jų neatpažins.

Tiesiog virkite daržoves garuose, kol suminkštės, sumaišykite jas su pienu ir įmaišykite į sūrio mišinį. Daržovės sukuria itin švelnią tekstūrą ir kartu padidina vitaminų kiekį. Pilno grūdo makaronai prideda skaidulinių medžiagų ir taip užbaigia šį slaptą sveikatos patobulinimą.

Kad būtų dar patrauklesni, prieš kepdami, kol taps auksiniai ir burbuliuojantys, pabarstykite juos viso grūdo džiūvėsėliais, sumaišytais su trupučiu parmezano.

Pica Quesadillas su padažu Trio

Sujungus smagų kesadilijų ir mėgstamų picų skonį, šeima iš karto gauna mėgstamiausią patiekalą, kurį paruošite per kelias minutes. Tiesiog užtepkite picos padažo ant tortilijų, pabarstykite mocarela, įdėkite pepperoni ir mėgstamų priedų, tada sulenkite ir kepkite, kol taps auksinės spalvos ir išsilydys.

Stebuklą sukuria padažų trio: marinara – tradicinių patiekalų mėgėjams, rančo – kreminio padažo mėgėjams, o česnakinis sviestas – mėgstantiems sodrų skonį. Vaikams patinka kurti savo derinius, o jūs įvertinsite greitą paruošimo laiką. Šias picas patiekite pietums, vakarienei arba supjaustykite į mažesnius trikampėlius, kad būtų puikus užkandis po pamokų.

Sukurkite savo mėsainių vakarą

Paverskite paprastus savaitės vakarus įsimintina šeimos patirtimi su burgerių baru, kuriame kiekvienas bus atsakingas už vakarienę. Pradėkite nuo kokybiškų jautienos, kalakutienos arba augalinės kilmės mėsainių ir iškepkite juos ant grotelių iki tobulumo.

Sukurkite stoteles su įvairiais priedais: traškiomis salotomis, sultingais pomidorais, karamelizuotais svogūnais, marinuotais agurkais, avokado griežinėliais ir šonine. Įtraukite įvairių sūrių – nuo klasikinio čederio iki drąsaus mėlynojo. Nepamirškite prieskonių pasirinkimo – kečupo, garstyčių, majonezo, BBQ padažo ir specialių užtepėlių.

Pasiūlykite įvairių bandelių, pavyzdžiui, briošų, prekelių ar salotų vyniotinių. Vaikams patinka kurti savo šedevrus, o suaugusieji gali kurti gurmaniškus derinius. Tai pritaikomas valgymas, kuris garantuoja visų pasitenkinimą.

Vieno puodo makaronų stebuklai užimtiems savaitės vakarams

Šie vieno puodo makaronų patiekalai, kurie suteiks maksimalų skonį, o valymas bus minimalus, yra geriausias sprendimas savaitės vakarienei. Tiesiog sumeskite makaronus, baltymus, daržoves ir prieskonius į vieną puodą su sultiniu arba padažu, tada leiskite viskam išvirti kartu.

Išbandykite kreminius grybų ir špinatų penne, Viduržemio jūros orzo su feta arba klasikinius spagečius su citrina ir bazilikais. Jei norite baltymų, įdėkite vištienos, krevečių arba itališkos dešros.

Jums patiks, kaip makaronai sugeria visus skonius ir kartu sukuria savo padažą. Šie laiką taupantys stebuklai reiškia, kad mažiau laiko praleisite plaudami indus ir daugiau mėgaudamiesi vakariene su šeima.

Traškūs kepti vištienos kepsneliai su saldžiųjų bulvių bulvytėmis

Vakarais, kai norisi paguodos maisto be kaltės jausmo, šie traškūs kepti vištienos kepsneliai su saldžiųjų bulvyčių bulvytėmis yra sveikesnis šeimos mėgstamo maisto variantas. Jie kepami orkaitėje, o ne kepami, todėl sumažėja kalorijų, bet išlieka malonus traškumas.

Vištienos juosteles prieš kepdami apvoliokite kvietinių džiūvėsėlių, parmezano ir žolelių mišinyje ir kepkite, kol apskrus. Tuo tarpu saldžiųjų bulvių skilteles sumaišykite su alyvuogių aliejumi, paprika ir česnakų milteliais, tada kepkite, kol karamelizuosis. Patiekite su naminiu medaus ir garstyčių padažu – tai puikus vaikų patvirtintas patiekalas, kuris patiks ir suaugusiesiems.

Skardos keptuvė Fajitas su visais reikmenimis

Paprasčiausia – tai savaitės vakaro stebuklas, suteikiantis restorano kokybės skonį ir minimalų valymą. Į vieną keptuvę įmeskite griežinėliais pjaustytas paprikas, svogūnus ir prieskoniais pagardintą vištieną arba kepsnį, tada kepkite, kol karamelizuosis ir suminkštės.

Kol kepa baltymai ir daržovės, pašildykite tortilijas ir paruoškite priedus. Paruoškite nedidelius dubenėlius gvakamolės, grietinės, smulkinto sūrio, laimo skiltelių ir šviežių kalendrų.

Jums patiks, kad prie stalo kiekvienas galės prisitaikyti savo fajitas. Tai interaktyvus patiekalas, kuris patenkins išrankių valgytojų poreikius ir kartu supažindins besiformuojantį skonį su naujais skoniais.

Lėtai ruošiami kiaulienos šlaunelių kepsneliai

Tik nedaugelis patogių patiekalų gali varžytis su saldžiarūgščiais kiaulienos sklindžiais, kurie visą dieną troškinosi lėtoje viryklėje. Kai kiaulienos mentė virsta švelnia, smulkinama mėsa, jūsų namus užplūsta viliojantis aromatas.

Prieš kepdami 8 valandas ant mažos ugnies, mėsą tiesiog įtrinkite ruduoju cukrumi, paprika, česnakų milteliais ir druska. Baigę ją susmulkinkite dviem šakutėmis ir sumaišykite su mėgstamu BBQ padažu. Sultingą mėsą sukrėskite ant mažų briošinių bandelių, o ant viršaus užberkite kopūstų salotų, kad jos būtų gardžiai traškios. Šiuos rankose laikomus skanėstus suvalgys ir vaikai, ir suaugusieji.

Šeimos stiliaus kepsnys su pasirenkamais ingredientais

Kiekviena šeimos vakarienė taps nuotykiu su „pasidaryk pats“ kepimo stotele, kurioje kiekvienas galės susikurti savo tobulą lėkštę. Paruoškite dubenėlius su supjaustytais baltymais (vištiena, jautiena, tofu), spalvingomis daržovėmis ir virtais makaronais arba ryžiais.

Padažui sumaišykite sojų padažą, česnaką, imbierą, medų ir šlakelį sezamų aliejaus. Vaikams tinka paprastas padažas, o suaugusieji gali pridėti aitriųjų paprikų dribsnių.

Gaminimo būdas greitas – tiesiog įkaitinkite wok keptuvę, kol ims rūkti, tada sudėkite ingredientus etapais: pirmiausia baltymus, paskui daržoves ir galiausiai iš anksto paruoštą krakmolą. Tai savaitės vakaro sprendimas, kuris išrankius valgytojus paverčia kulinarijos tyrinėtojais.

Naminės žuvies lazdelės su aštriu totorių padažu

Atsisakykite šaldytų produktų ir pasigaminkite šių traškių naminių žuvies lazdelių, kurios nukels jus į vaikystę – be konservantų. Pradėkite nuo kietos baltos žuvies, pavyzdžiui, menkės ar paltuso, supjaustykite ją juostelėmis, tada apvoliokite miltuose, plaktame kiaušinyje ir panko džiūvėsėliuose, pagardintuose paprika ir žolelėmis.

Kepkite, kol apskrus, arba kepkite keptuvėje, kad būtų traškūs. Pikantiškam tartaro padažui sumaišykite majonezą, smulkintus agurkus, kaparėlius, citrinos sultis ir šviežius krapus. Patiekite su daržovių garnyru arba įdarytą į šiltą pitą su salotomis. Vaikams labai patinka padėti prie duonos kepimo stoties!

Įdarytos paprikos: Paprikos: keturi įdomūs variantai: keturios įdomios variacijos

Įdarytos paprikos paverčia paprastą daržovę valgymo vertu šedevru, kuris yra tiek maistingas, tiek gražus. Šiuos universalius indus galima patiekti su beveik bet kokiu įdaru, kurio trokštate.

Išbandykite šiuos šeimai patinkančius variantus:

  • Klasikinė jautiena su ryžiais: Mėsa: malta jautiena su prieskoniais, pomidorais ir sūriu.
  • Viduržemio jūros regiono: Kynva, feta, alyvuogės ir prieskoninės žolelės.
  • Tex-Mex: juodosios pupelės, kukurūzai, aitriosios paprikos prieskoniai ir pipirų šaknys
  • Pusryčių stilius: Kiaušiniai, bulvytės ir šoninės gabaliukai: Kiaušiniai, bulvytės ir šoninės gabaliukai

Pasiruoškite iš anksto, išvirkite paprikas ir laikykite įdarus atskirai. Kepkite, kol paprikos suminkštės ir įdarai išbrinks, apie 25-30 min. 375 °F temperatūroje.

Taco Tuesday Reinvented: Ne tik pagrindinė jautiena.

Nors klasikiniai maltos jautienos taco nusipelno savo vietos šeimos pietų rotacijoje, „Taco Tuesday“ gali virsti kažkuo daug įdomesniu, tereikia kelių kūrybiškų posūkių.

Išbandykite žuvies taco su traškia menke, kopūstų salotomis ir laimo kremu, kad pajūryje jaustumėtės geriau. Augalinės kilmės produktai – kepti žiediniai kopūstai su dūminiais prieskoniais arba šakočio karnitas puikiai atkartoja tradicinę tekstūrą.

Pusryčių tacos su kiaušiniene su chorizo arba bulvėmis – tai rytinė įvairovė.

Nepamirškite indų – kukurūzų tortilijas pakeiskite traškiais sūrio apvalkalais, salotų puodeliais ar ant grotelių keptais portobello grybais. Šios alternatyvos išlaiko tradiciją ir kartu atitinka kiekvieno pageidavimus.

Kreminė daržovių sriuba su sūria česnakine duona

Kai pučia žiemos vėjai arba užklumpa paguodos maisto troškimas, kreminė daržovių sriuba su sūria česnakine duona yra puikus maistingumo ir pasimėgavimo derinys.

Jums patiks, kad ši sriuba gali būti universali – ją galima keisti sezoninėmis daržovėmis arba viskuo, kas yra jūsų šaldytuve. Šilkinio švelnumo paslaptis? Sumaišykite pusę virtų daržovių su sultiniu, tada sumaišykite su grietinėle ir likusiomis daržovėmis.

Duonos riekeles aptepkite žolelėmis pagardintu sviestu ir lydytu sūriu. Kepkite, kol apskrus ir taps auksinės spalvos. Šis patiekalas patenkins visus, o vaikai į jį įdės daržovių, kurių kitu atveju vengtų.

Savaitgalio pusryčiai vakarienei vafliai su pikantiškais priedais

Pusryčių maistas nuo sriubų sezono pereina prie bet kada per dieną gaminamų skanėstų, o pusryčiai tampa stebėtinai sotiais pietumis. Traškūs vafliai virsta puikiomis pikantiškomis platformomis, kai savaitės vakarais norisi ko nors kito.

Išbandykite naminius arba šaldytus vaflius papildyti vištiena, padažu ir žolelėmis, rūkyta lašiša su grietinėlės sūriu ir kaparėliais arba troškintais grybais su čiobreliais ir ožkos sūriu. Jei norite sudominti minią, sukurkite vaflių barą, kuriame kiekvienas gali pritaikyti savo lėkštę.

Dėl traškios išorės ir puraus vidaus vafliai idealiai tinka pikantiškiems padažams gaudyti. Jie greitesni už naminę picą ir įdomesni už makaronus!

Išvada

Tai receptai, kurie jūsų šeimos valgį iš įprasto pavers nepaprastu. Nuo purių blynų, kuriais pradėsite dieną, iki pikantiškų vakarienių iš lakštinių, kuriomis ją užbaigsite – čia rasite ką nors, kas patenkins kiekvieno skonį. Šie universalūs patiekalai kaip chameleonai prisitaiko prie jūsų šeimos pomėgių, todėl galėsite pritaikyti skonius, o maistingumas išliks svarbiausias. Taigi pasiraitokite rankoves – naujas mėgstamiausias jūsų šeimos patiekalas – vos vienas receptas!