Veganiški desertai, kuriuos gali pasigaminti kiekvienas

Jei norite pasigaminti ką nors saldaus nenaudodami gyvūninės kilmės produktų, veganiški desertai gali būti tai, ko jums reikia. Galbūt nustebsite, kaip paprasta iš kasdienių ingredientų sukurti tokius skanėstus kaip šokoladiniai avokadų putėsiai ar bananų duona. Šie receptai tinka ne tik tiems, kurie laikosi augalinės dietos, bet ir saldumynų mėgėjams. Geriausia dalis? Juos galite lengvai pritaikyti pagal savo pageidavimus. Tačiau kokie yra patikimi receptai, kurie sužavės net skeptiškiausius desertų mėgėjus?

Šokoladinė avokadų putė

Šokoladinis avokadų putėsis – nenugalimas skanėstas, kuriame dera sodrus skonis ir sveiki ingredientai – gali įgauti visiškai naują prasmę. Šis kreminis desertas pasižymi puikiu skoniu ir maistingumu, todėl juo galite mėgautis be kaltės jausmo. Jums patiks, kaip aksominė prinokusių avokadų tekstūra sklandžiai susilieja su kakavos milteliais, sukurdama sultingą pagrindą, kuris yra dekadentiškas ir be pieno.

Norint pasigaminti šias nuostabias putėsių putas, reikės tik kelių ingredientų: prinokusių avokadų, kakavos miltelių, pasirinkto saldiklio ir šlakelio vanilės ekstrakto. Viską paprasčiausiai sumaišykite, kol masė taps šilkinės konsistencijos. Saldumą galite lengvai reguliuoti pagal savo skonį, kad jis puikiai atitiktų jūsų skonį.

Sukūrę putėsius nepamirškite jų šiek tiek atšaldyti – taip sustiprinsite skonį ir suteiksite vėsos bei gaivumo. Patiekite jį mažuose dubenėliuose arba elegantiškose taurėse ir papuoškite šviežiomis uogomis arba pabarstykite jūros druska. Ši šokoladinė avokadų putė – tai ne tik desertas, bet ir patirtis, kurioje dera sveikata ir dekadansas, puikiai tinkanti bet kokiai progai. Mėgaukitės!

Lengva bananų duona

Jei ieškote dar vieno nuostabaus būdo pasimėgauti natūraliu vaisių saldumu, „Easy Banana Bread” yra puikus pasirinkimas. Pagal šį paprastą receptą prinokę bananai virsta drėgnu, aromatingu kepiniu, kuris patiks visiems. Reikės vos kelių ingredientų: prinokusių bananų, miltų, augalinio pieno, saldiklio, pavyzdžiui, klevų sirupo arba agavų, sodos ir žiupsnelio druskos.

Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 175 °C (350 °F). Dubenyje sutrinkite bananus iki vientisos masės, tada įmaišykite saldiklį ir augalinį pieną. Kitame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus ir palaipsniui įmaišykite juos į drėgnus ingredientus, kol jie susimaišys. Jei mėgstate, įmaišykite graikinių riešutų arba šokolado drožlių.

Supilkite tešlą į riebalais išteptą kepimo formą ir kepkite apie 50-60 min., arba kol dantų krapštukas pasirodys švarus. Prieš pjaustydami leiskite atvėsti ir turėsite gardų, paguodžiantį skanėstą, puikiai tinkantį pusryčiams ar popietiniam užkandžiui. Ši lengva bananų duona ne tik patenkins jūsų saldumynus, bet ir suteiks puikų būdą sunaudoti pernokusius bananus! Mėgaukitės kiekvienu gabalėliu!

Kokosiniai makaronai be kepimo

Kai trokštate saldumynų, bet nenorite įjungti orkaitės, nekepti kokosiniai makaronai yra puiki išeitis. Šiuos nuostabius kąsnelius paruošite greitai ir jiems reikės tik kelių ingredientų. Tereikia smulkinto kokoso, migdolų miltų, klevų sirupo ir trupučio vanilės ekstrakto.

Pirmiausia dubenyje sumaišykite smulkintą kokosą ir migdolų miltus. Sukrėskite klevų sirupą, tada įlašinkite vanilės ekstrakto. Viską maišykite, kol susidarys lipni masė. Rankomis suformuokite nedidelius kamuoliukus ir sudėkite juos ant pergamentu iškloto padėklo.

Jei norite papildomo akcento, galite ištirpinti šiek tiek šokolado be pieno produktų ir pamerkti į jį makaronų dugną. Įdėkite juos į šaldytuvą maždaug 30 minučių, kad sustingtų, ir būsite apdovanoti kramtomais, saldžiais kąsneliais, kurie tirpsta burnoje.

Šiuos kokosų makaronus be kepimo ne tik lengva pagaminti, bet ir patenkinti saldumynus be jokio kepimo vargo. Mėgaukitės jais kaip užkandžiu ar paprastu desertu; jie tikrai sužavės jūsų šeimą ir draugus!

Veganiški šokolado drožlių sausainiai

Veganiški sausainiai su šokolado drožlėmis yra puikus skanėstas tiems, kurie trokšta klasikinio, lipnaus gėrio be jokių gyvūninės kilmės produktų. Nepatikėsite, kaip lengva iškepti tokią partiją, kuri prilygsta bet kokiems tradiciniams sausainiams. Pradėkite maišydami mėgstamą augalinės kilmės sviestą ir rudąjį cukrų, kol taps lengvi ir purūs. Taip sukursite puikų pagrindą savo sausainiams.

Tada įmaišykite šlakelį vanilės ekstrakto ir šiek tiek ne pieno pieno, kad viskas susijungtų. Norėsite įmaišyti miltų, sodos ir žiupsnelio druskos mišinį, kad sukurtumėte tą nuostabią tešlą. Ir, žinoma, nepamirškite žvaigždės – šokolado drožlių be pieno! Jie puikiai ištirpsta, suteikdami mėgstamą sodrų, dekadentišką skonį.

Užberkite tešlą ant išklotos kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę. Po 10-12 minučių turėsite šiltus, auksinius sausainius, kurių kraštai bus traškūs, o vidus minkštas. Prieš ragaudami leiskite jiems kelias minutes atvėsti. Šie veganiški šokolado drožlių sausainiai tikrai patenkins jūsų saldumynus be jokios kaltės jausmo! Mėgaukitės kiekvienu kąsneliu!

Vaisių šerbeto receptai

Pasimėgavę šiltais, lipniais veganiškais sausainiais su šokolado drožlėmis, galbūt ieškote ko nors lengvo ir gaivaus, kas subalansuotų saldumą. Vaisių šerbetas – puikus pasirinkimas! Jį paprasta pasigaminti ir jis kupinas natūralių skonių. Be to, tai puikus būdas mėgautis sezoniniais vaisiais.

Norėdami pasigaminti pagrindinį vaisių šerbetą, pradėkite nuo 4 puodelių mėgstamų pjaustytų vaisių, pavyzdžiui, prinokusių braškių, sultingų mangų ar pikantiškų ananasų. Vaisius sumaišykite su 1/2 puodelio agavų sirupo arba klevų sirupo iki vientisos masės. Saldumą galite reguliuoti pagal savo skonį. Jei norite pikantiško skonio, įspauskite citrinos arba laimo sulčių.

Sumaišę supilkite mišinį į negilų indą ir užšaldykite maždaug 3-4 valandoms. Kas valandą paimkite šakutę ir subadykite šerbetą, kad susidarytų puri tekstūra. Kai šerbetas bus paruoštas, patiekite jį atšaldytuose dubenėliuose ir papuoškite šviežių mėtų lapeliais, kad suteiktumėte papildomos spalvos ir skonio. Šis ryškus desertas ne tik atrodo patraukliai, bet ir suteikia gaivią bet kokio valgio pabaigą, palikdamas lengvą ir sotų jausmą. Mėgaukitės vėsia naminio vaisių šerbeto palaima!

Paprastas veganiškas sūrio pyragas

Kreminis, gardus veganiškas sūrio pyragas gali būti puikiausias pasimėgavimas desertų mėgėjams, norintiems pasimėgauti saldumynais be pieno produktų. Šį nuostabų skanėstą stebėtinai lengva paruošti, ir jis tikrai padarys įspūdį visiems, kurie jo paragaus.

Pirmiausia paruoškite paprastą plutą iš susmulkintų krekerių ir ištirpinto kokosų aliejaus. Mišinį įspauskite į spyruoklinės keptuvės dugną ir palikite atvėsti, kol gaminsite įdarą. Sūrio pyrago įdarui išmirkytus anakardžių riešutus, klevų sirupą, citrinos sultis ir šlakelį vanilės ekstrakto sumaišykite iki šilkinės vientisos tekstūros. Anakardžių riešutai sukuria sodrią, kreminę konsistenciją, kurios trokštate tradiciniuose sūrio pyraguose.

Supilkite įdarą ant plutos ir išlyginkite mentele. Palikite šaldytuve bent keturioms valandoms, kad skoniai gražiai susilietų. Sūrio pyragą pagardinkite šviežiomis uogomis, šokoladiniu padažu arba kokosų plakta grietinėle.

Šis veganiškas sūrio pyragas – tai ne tik saldus skanėstas, bet ir pasimėgavimas be kaltės jausmo, kuris patiks visiems. Mėgaukitės kiekvienu gabalėliu žinodami, kad jis pagamintas iš sveikų ingredientų!

Energiniai riešutų sviesto kąsneliai

Žemės riešutų sviesto energiniai kąsneliai – greitas ir sotus užkandis, pasižymintis puikiu skoniu ir maistingumu. Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, šiuos gardžius kąsnelius paruošite akimirksniu. Tereikia natūralaus riešutų sviesto, avižinių dribsnių, saldiklio, pavyzdžiui, klevų sirupo ar agavų, ir mėgstamų sėklų ar šokolado drožlių.

Pirmiausia dubenyje sumaišykite riešutų sviestą ir saldiklį iki vientisos masės. Tada įmaišykite avižinius dribsnius, kol viskas gerai susimaišys. Jei esate drąsūs, įberkite chia sėklų arba linų sėmenų, kad gautumėte papildomų maistinių medžiagų. Kai mišinys bus paruoštas, suformuokite iš jo kąsnio dydžio rutuliukus ir sudėkite juos ant išklotos kepimo skardos. Įdėkite juos į šaldytuvą maždaug 30 minučių, kad sustingtų, ir viskas paruošta!

Šie energiniai kąsneliai puikiai tinka pasistiprinti vidudienį arba pasimėgauti po treniruotės. Jie ne tik veganiški, bet ir lengvai pritaikomi – galite keisti ingredientus pagal savo pageidavimus. Laikykite juos sandariame inde ir turėsite sveiką užkandį, kai tik jo prireiks!

Migdolų miltų pyragėliai

Sodrūs ir purūs migdolų miltų pyragėliai yra nuostabus skanėstas, kuris patenkins jūsų potraukį šokoladui ir kartu bus veganiškas ir be glitimo. Šiuos pyragaičius neįtikėtinai paprasta paruošti, todėl jie puikiai tinka bet kokiai progai ar tiesiog jaukiam vakarui. Jums patiks, kad migdolų miltai suteikia keksiukams drėgną tekstūrą, o kakavos milteliai – gilų šokolado skonį, kurio taip trokštate.

Norėdami juos pagaminti, dubenyje sumaišykite migdolų miltus, kakavos miltelius ir žiupsnelį druskos. Kitame dubenyje sumaišykite augalinį pieną, klevų sirupą ir šlakelį vanilės ekstrakto. Sumaišykite drėgnus ir sausus ingredientus iki vientisos masės ir įmaišykite šiek tiek šokolado drožlių be pieno, kad gautumėte papildomą malonumą!

Supilkite tešlą į išklotą kepimo indą ir pašaukite į orkaitę. Vos per 25 minutes turėsite šiltus, lipnius pyragaičius, kuriems tiesiog neįmanoma atsispirti. Prieš pjaustydami kvadratėliais, leiskite jiems šiek tiek atvėsti. Patiekite juos tokius, kokie yra, arba ant viršaus užberkite mėgstamų veganiškų ledų, kad desertas būtų itin dekadentiškas. Mėgaukitės sotinančiu skanėstu be kaltės jausmo!

Chia sėklų pudingas

Pasinerkite į ispaninio šalavijo sėklų pudingo – universalaus ir maistingo deserto, kurį lengva pagaminti ir labai skanu. Šios mažytės sėklos yra labai stiprios – mirkytos skystyje jos išbrinksta iki dešimties kartų ir sukuria kreminę tekstūrą, kuriai tiesiog neįmanoma atsispirti. Jums patiks, kaip jos sugeria skonius, todėl puikiai tinka begalei variacijų!

Norėdami pasigaminti šalavijų sėklų pudingą, pradėkite nuo trijų valgomųjų šaukštų šalavijų sėklų ir vieno puodelio mėgstamo augalinio pieno santykio. Įmaišykite saldiklį, pavyzdžiui, klevų sirupą arba agavų sirupą, ir nepamirškite šlakelio vanilės ekstrakto, kad skonis būtų dar gilesnis. Palikite pastovėti apie 15 minučių, tada dar kartą išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Dėkite į šaldytuvą bent valandai (arba per naktį), kad pasiektumėte tobulą pudingo konsistenciją.

Kai jis bus paruoštas, ant viršaus užberkite šviežių vaisių, riešutų arba granolos, kad būtų šiek tiek traškesnis. Galite net įmaišyti kakavos miltelių arba matcha, kad būtų išskirtinis skonis. Chia sėklų pudingas – tai ne tik desertas, bet ir sveikas užkandis ar pusryčiai, kurie tikrai patiks kiekvienam!

Veganiški blyneliai su klevų sirupu

Pasimėgavę puikiu chia sėklų pudingu, galite užsinorėti ko nors šilto ir puraus. Veganiški blyneliai su klevų sirupu – puikus atsakymas! Šiuos blynus paprasta paruošti ir jie nepaprastai sotūs, nesvarbu, ar tai būtų pusryčiai, vėlyvieji pusryčiai, ar desertas.

Pradžiai susirinkite ingredientus: miltus, kepimo miltelius, migdolų pieną, trintą bananą, kad būtų saldžiau, ir truputį vanilės ekstrakto. Sudėkite sausuosius ingredientus į vieną dubenį, o šlapiuosius – į kitą, tada sumaišykite juos, kol susimaišys. Kol įkaitinsite keptuvę, leiskite tešlai kelias minutes pastovėti.

Kai keptuvė įkaista, supilkite tešlą ir stebėkite, kaip iškepa gardūs blyneliai. Apverskite juos, kai iš vienos pusės jie taps auksinės spalvos, tada leiskite kitai pusei kepti, kol taps purūs ir viliojantys. Patiekite blynelius šiltus, apšlakstytus tyru klevų sirupu ir galbūt pabarstytus šviežiomis uogomis, kad būtų dar saldžiau.

Šie veganiški blyneliai ne tik patenkins jūsų potraukį, bet ir suteiks pasimėgavimą be kaltės jausmo, kuris patiks visiems. Mėgaukitės šiltu, paguodžiančiu skoniu ir leiskite kiekvienam kąsniui nukeliauti į blynų rojų!

Dažnai užduodami klausimai

Ar galiu migdolų miltus pyragaičiams pakeisti kitais miltais?

Žinoma, migdolų miltus galite pakeisti kitais miltais, pavyzdžiui, kokosų ar avižų miltais. Tik nepamirškite, kad gali pasikeisti tekstūra ir skonis, todėl atitinkamai pakoreguokite receptą, kad pasiektumėte geriausių rezultatų.

Kaip tinkamai laikyti veganiškų desertų likučius?

Norėdami tinkamai laikyti veganiškų desertų likučius, turite juos laikyti sandariai. Naudokite indus arba sandariai suvyniokite juos į plastiką. Laikykite šaldytuve, kad būtų švieži, arba užšaldykite, jei norite laikyti ilgiau. Tik nepamirškite jų paženklinti ir nurodyti datą!

Ar yra kokių nors veganiškų desertų be riešutų?

Taip, yra daugybė veganiškų desertų be riešutų! Pagalvokite apie vaisių šerbetus, kokosų ryžių pudingą ar avižinius sausainius be riešutų. Šie skanėstai yra skanūs, sotūs ir puikiai tinka visiems be rūpesčių.

Ar vaisių šerbeto gamybai galima naudoti šaldytus vaisius?

Žinoma, vaisių šerbeto gamybai galite naudoti šaldytus vaisius! Jie puikiai susimaišo, sukuria švelnią tekstūrą ir ryškų skonį. Tik įsitikinkite, kad jie nesaldūs, ir akimirksniu pasigaminsite gardų, gaivinantį skanėstą!

Kokie kiaušinių pakaitalai tinka veganiškiems kepiniams?

Kai kepate veganiškus kepinius, kaip kiaušinių pakaitalus pabandykite naudoti obuolių padažą, trintus bananus arba linų sėmenų miltus, sumaišytus su vandeniu. Jie padės surišti ingredientus ir užtikrins, kad jūsų skanėstai kaskart bus skaniai drėgni ir aromatingi!