Mano vyras mane pradžiugino auksiniais traškiais cukinijų piršteliais, pagamintais iš keleto ingredientų – dabar juos gaminu beveik kasdien

Paprasti, skanūs ir taip greitai pagaminami, kad šeimoje juos gaminame beveik kasdien.

Cukinijų sezonas į virtuvę visada atneša gaivumo ir lengvumo. Būtent tada labiausiai norisi rasti paprastų, bet skanių receptų, kuriems nereikia daug laiko ar ingredientų. Šie cukinijų piršteliai yra vienas iš tokių patiekalų – auksiniai, traškūs ir tokie skanūs, kad suvalgomi akimirksniu. Pirmasis juos pagamino mano vyras, o dabar jie tapo vienu mėgstamiausių mūsų šeimos užkandžių, kurį gaminame beveik kasdien.

Šis receptas ypatingas tuo, kad cukinijos kepamos orkaitėje be lašelio aliejaus – rezultatas sveikesnis, bet neprarandantis savo skanaus skonio. Jos lengvos, traškios ir puikiai tinka kaip lengvas užkandis arba garnyras prie pietų ar vakarienės.

Ingredientai

  • 2 vidutinio dydžio cukinijos
  • 100 g grietinės (arba 2 plakti kiaušiniai)
  • 2 skiltelės česnako
  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio (pvz., parmezano arba čederio)
  • 100 g džiūvėsėlių
  • Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
  • Kepimo popierius

Pasiruošimas žingsnis po žingsnio

1. Paruoškite cukinijas

Nuplaukite cukinijas ir supjaustykite jas 1-1,5 cm storio juostelėmis arba „piršteliais”. Jei cukinijos labai sultingos, galite jas šiek tiek nusausinti popieriniu rankšluosčiu.

2. Paruoškite padažą

Dubenyje sumaišykite grietinę su smulkintu česnaku, žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų. Jei norite sveikesnio varianto, grietinę galima pakeisti plaktais kiaušiniais.

3. Paruoškite apkepą

Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, suberkite džiūvėsėlius ir viską sumaišykite. Šis mišinys suteiks jūsų piršteliams auksinę, traškią plutelę.

4. Įmerkite pirštelius

Pirmiausia kiekvieną cukinijos gabalėlį pamerkite į česnakų ir grietinės padažą, tada apvoliokite sūrio ir džiūvėsėlių mišinyje. Nukratykite perteklių, kad plutelė būtų tolygi.

5. Kepkite

Sudėkite paruoštus pirštelius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite iki 180-200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių, kol taps auksinės spalvos ir traškūs.

Rezultatas

Gausite švelnias, sultingas cukinijas su traškia sūrio plutele, kurios kvapas ir skonis nuostabus. Šie piršteliai yra idealus užkandis, nereikalaujantis nei laiko, nei aliejaus, bet teikiantis didžiausią malonumą.

Patarimas dėl patiekimo

Geriausia juos patiekti su grietinės padažu arba česnakų ir žolelių padažu. Jie puikiai tinka tiek šeimos vakarienei, tiek šventiniam stalui.

Norėdami pagyvinti padažą, galite pridėti:

  • Smulkintų šviežių žolelių (krapų, petražolių, baziliko)
  • Šiek tiek citrinos sulčių
  • Žiupsnelį maltos paprikos

Kodėl verta išbandyti šį receptą?

  • Vos keli ingredientai – paprasta ir nebrangu.
  • Auksinė, traški plutelė ir sultingas vidurys.
  • Lengvi – kepti be aliejaus.
  • Greitai pagaminamas – paruošiamas greičiau nei per pusvalandį.

Variacijos

Šį receptą galite lengvai pritaikyti pagal savo skonį:

  1. Prieskonių variacijos: Į sūrio ir džiūvėsėlių mišinį galite įmaišyti įvairių prieskonių – džiovinto rozmarino, čiobrelių, kario miltelių ar paprikų.
  2. Pikantiškas variantas: Pridėkite šiek tiek aitriųjų pipirų dribsnių į apkepą, jei mėgstate aštresnį skonį.
  3. Vegetariškas pagrindinis patiekalas: Patiekite didesnius pirštelius su šviežiomis salotomis ir ryžiais kaip visavertį vegetarišką patiekalą.
  4. Vaišės vaikams: Supjaustykite cukinijas stambesniais gabalėliais ir padėkite šalia mėgstamo padažo – vaikai mielai valgys daržoves tokiu pavidalu!

Šie cukinijų piršteliai įrodo, kad sveikai ir skaniai gaminti gali būti itin paprasta. Išbandykite šį receptą ir jis tikrai taps jūsų šeimos mėgstamiausiu!