Dešrelės turbūt yra vienas populiariausių ir labiausiai mėgstamų patiekalų, ypač vasaros metu, kai nesinori daug laiko skirti maisto gaminimui ir norisi kažko paprasto, skanaus bei sotaus. Vasaros metu labiausiai populiarios yra rūkytos dešrelės, kurias kepame ant laužo arba griliaus. Dūminis ir pikantiškas dešrelių skonis yra itin mėgstamas daugelio žmonių. Tad pasirinkę šį patiekalą vakarienei, ar laukiant svečių, tikrai nenusivilsite. Šis patiekalas patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Nors rūkytos dešrelės kai kam gali pasirodyti per paprastas ar atsibodęs patiekalas, tačiau jeigu kartu su jomis pateiksite skirtingus garnyrus, toks patiekalas atgims iš naujo ir stebins savo skoniu.
Garnyrai prie rūkytų dešrelių
Kartu su dešrelėmis kaip garnyrą galite pateikti keptas ar troškintas daržoves. Labiausiai tiks svogūnai, paprikos, pomidorai, kukurūzai. Rūkytos dešrelės pateiktos kartu su keptomis ar troškintomis daržovėmis, taps ne tik sotesne vakariene, bet kartu su daržovėmis atsiskleis pikantiškesnis ir geresnis skonis.
Vienas labiausiai naudojamų garnyrų prie dešrelių yra keptos ar konservuotos pupelės su norimu padažu ir daržovėmis. Kartu galite įdėti svogūno, barbekiu padažo, šoninės ir paprikos, ar pomidorų. Tokiu būdu jūsų vakarienė bus žymiai sotesnė.
Prie rūkytų dešrelių kuo puikiausiai tiks ir taip visų mėgstamos kopūstų salotos, dar vadinamos Coleslaw salotomis. Toks garnyras su rūkytomis dešrelėmis bus puikus skonio derinys, nes gaivios kopūsto salotos suteiks šiek tiek kontrastingo skonio. Tačiau jeigu norite kiek sotesnio garnyro, rinkitės troškintus kopūstus.
Nereikėtų pamiršti ir bulvių salotų, kurios gali pagyvinti daugelį patiekalų. Šis pasirinkimas nėra toks populiarus Lietuvoje. Bulvių salotos kartu su rūkytomis dešrelėmis bus tikra kalorijų bomba, tačiau šį garnyrą bent kartą gyvenime pasigaminti tikrai verta.
Jeigu norite kiek paprastesnio užkandžio prie dešrelių, galite rinktis keptas bulves orkaitėje arba ant laužo. Bulves galite šiek tiek apibarstyti druska ir pipirais, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti rozmarinu ar mėgstamais prieskoniais.
Svarbiausia, jog pasirinktumėte tokį garnyrą prie rūkytų dešrelių, kuris jums labiausiai patinka. Tačiau nebijokite eksperimentuoti ir išbandyti naujų skonių.