Moliūgų suflė: elegantiškas desertas su minimaliomis pastangomis

Moliūgų suflė – tai nuostabiai lengvas ir švelnus desertas, kuris ne tik nustebins savo tekstūra, bet ir reikalauja mažai laiko bei pastangų ruošiant. Su šiuo paprastu receptu pasieksite puikių rezultatų, net jei niekada nesate gaminę suflė. Šis desertas tiks tiek vakarienei, tiek pusryčiams, o pritaikytas ingredientų balansas leis mėgautis subtiliais moliūgo ir cinamono skoniais.

Ingredientai (6 porcijoms):

  • 500 g nulupto moliūgo minkštimo
  • 4 kiaušiniai (atskirti baltymai ir tryniai)
  • 100 g cukraus
  • 2 valg. šaukštai malto cinamono
  • 1 citrinos žievelė (smulkiai tarkuota)
  • Žiupsnelis druskos
  • 6 sausainiai (sutrinti į trupinius)
  • Sviesto (formai patepti)
  • Cukraus pudra (papuošimui)

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite moliūgą:
    Supjaustykite moliūgo minkštimą mažais kubeliais ir virkite juos garuose apie 30 minučių, kol moliūgas taps minkštas. Jei neturite garpuodžio, galite improvizuoti, naudodami gilų puodą su vandeniu, o virš jo pastatydami sietelį, į kurį dedamas moliūgas.
  2. Orkaitės paruošimas:
    Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  3. Moliūgo tyrė:
    Garuose virtą moliūgą sudėkite į dubenį ir išplakite iki vientisos masės kartu su 2 kiaušinių tryniais. Galite naudoti virtuvinį kombainą arba rankinį mikserį.
  4. Baltymų plakimas:
    Atskirame dubenyje pradėkite plakti 4 kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Kai baltymai taps lengvos, putotos konsistencijos, palaipsniui įmaišykite cukrų, cinamoną ir citrinos žievelę, toliau plakdami, kol masė taps standi.
  5. Tešlos sumaišymas:
    Atsargiai į baltymus įmaišykite moliūgo tyrę. Maišykite švelniais, apatiniais judesiais, kad baltymai neprarastų purumo.
  6. Kepimo formos paruošimas:
    Kepimo formą (20–22 cm skersmens) patepkite sviestu ir pabarstykite sausainių trupiniais. Supilkite paruoštą moliūgų masę į formą ir tolygiai pabarstykite 2 valg. šaukštais cukraus.
  7. Kepimas:
    Kepkite suflė apie 30 minučių. Jei pastebite, kad viršus ima pernelyg ruduoti, galite šiek tiek praverti orkaitės dureles. Patikrinkite suflė, ar jo paviršius iškilęs ir lengvai auksinės spalvos.
  8. Patiekimas:
    Iškepus suflė, patiekite jį iš karto – dar karštą ir purų. Norėdami suteikti papildomo skonio, pabarstykite cukraus pudra arba patiekite su šaukšteliu uogienės ar kondensuoto pieno.

Patarimai:

  • Šis desertas puikiai tinka ir atvėsęs, todėl galite jį patiekti kaip švelnų pusryčių patiekalą.
  • Jei norite pasiekti papildomo skonio gylio, galite naudoti apelsinų žievelę vietoj citrinos.

Moliūgų suflė – tai švelnus, lengvas ir kvapnus desertas, kuris nepaliks abejingų. Šis patiekalas patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams, o jo paruošimas bus malonus ir nesudėtingas net virtuvės naujokams. Gero apetito!